Bebek Yemekleri

Katı Gıda Tarifleri

Bebeklerin Sağlıklı Büyümesi Önemli

Ana Sayfa » Blog » Bebeklerin Sağlıklı Büyümesi Önemli

Bebeklerin sağlıklı büyümesi mümkün mü? Her anne baba sağlıklı bir bebekleri olmasının hayalini kurmaktadır peki sağlıklı bebek beslenmesi nasıl olmalıdır. Beslenmenin hayatın her döneminde önemi vardır; büyümenin en hızlı olduğu evrelerden ise bebeklik döneminde beslenme ayrı bir önem taşıyor. Doğum dan sonra 2 yaşına kadar devam eden dönem ise çocuklarda büyüme ve gelişmenin en hızlı olduğu yaşama sağlıklı bir başlangıç için en kritik dönemdir.

 

Çocukluk çağı hastalıklarının en önemli olan ölüm neden biri ise büyüme geriliği ve bazı vitaminler ve minerallerin eksiklikleri ile ishaller en sık 0-2 yaş arasında görülmektedir. Büyümenin en hızlı olduğu bu dönemde oluşan büyüme geriliği sorunu 2 yaş sonrası düzeltmek oldukça zordur. Bu sebepten dolayı süt çocuğu küçük çocukların beslenmeleri ile ilgili anneler bilgilendirilmelidir.

 

Bebeklerin Sağlıklı Büyümesi İçin Anne Sütü

Çocukların sağlıklı bir biçimde dünyaya gelmesi ve yetişmeleri için annelerin gebelik ve emzik dönemlerinde fetal gelişme; süt yapımı besinlere gereksinimleri artması ve buna bağlı olarak yeterli, dengeli beslenmeleri de aynı zamanda sağlıklarını korumaları konusunda bilinçlendirilmelidir. Yeni doğmuş bebek için en uygun besin anne sütüdür. Anne sütü bebeğin sağlıklı olmasını ve tüm besin öğelerini karşılaması bebeğin kolaylıkla sindirmesi ve enfeksiyonlara karşı koruması açısından yeri doldurması mümkün olmayan besin türüdür.

Anne Sütünün Faydaları

 

  • Her zaman sterildir ısı derecesi idealdir.

 

  • Besin öğesi bilişimi bebeğin gereksinmelerine uygundur.

 

  • Koruyucu etmenleri içermektedir.

 

  • Sindirime yardımcı olan aktif enzimler içermektedir.

 

  • Enfeksiyonu önleyen öğelere sahiptir.

 

  • Hormonlar ve büyümeyi sağlayan öğeler içermektedir.

 

Anne sütü almış olan bebeklerde solunum yolu ve mide-bağırsak enfeksiyonları daha az görülmektedir. Anne sütü verilmesi ise orta kulak iltihabı riskini azaltmaktadır. Anne sütü çene ve diş gelişimini sağlamaktadır. Bazı kronik hastalıkların ise oluşma riskini azaltma özelliğine sahiptir. Bebeği pişik ve alerjiye karşı korumaktadır. Bebeğin bedensel, zihinsel ve ruhsal gelişimine yardımcı olur. Anne ve bebek arasındaki bağı güçlendirir sevgi dolu bir ilişkinin kolaylaşmasını sağlar. Annenin sağlığını korumaktadır. Emziren anneler de göğüs kanseri, yumurtalık kanseri, kemik erimesi, kansızlık, oluşumu azalmaktadır.

 

Tamamlayıcı Beslenme

Bebeğin sağlıklı büyümesi ve gelişmesini sağlamak için uygun besinler verilmedir. Anne sütü ilk 6 ay tek başına yeterlidir; ancak 6 ay olduktan sonra anne sütü tek başına yeterli değildir ve bunun için besinlerine eklemeler yapılmaktadır. Anne sütü süt çocuğuna tek başına yeterli olmadığı dönemlerde diğer yiyecek ve içecekler anne sütü ile beraber verildiği zaman tamamlayıcı besinler oluşmaktadır.

İlginizi Çekebilir: Kabız Bebek Maması 

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

@2021 acikincayer.com

Bebek Yemekleri, Ek Gıda Tarifleri