Bebek Yemekleri

Katı Gıda Tarifleri

Bebeklerde Hamurlu Gıda Tüketimi

Ana Sayfa » Blog » Bebeklerde Hamurlu Gıda Tüketimi

Bebeklerde hamurlu gıda tüketimi sıklıkla sorulan sorulardan biridir. Bildiğiniz üzere, bebekler küçükken hamurlu gıdaları çok sık tüketmemeleri gerekiyor. Çok sık hamurlu gıda tüketimi çeşitli sorun ve problemlere yol açabiliyor. Bu nedenle hamurlu gıda tüketimini özellikle bu yaşlarda kısıtlamak gerekiyor. Bebeklerde hamurlu gıda tüketimini sınırlamak için de belli bir beslenme alışkanlığının geliştirilmesi gerekiyor. Peki bebeklerde hamurlu gıda tüketimi nasıl sınırlandırılır? Bu yaşlardaki bebekler ne kadar hamurlu gıda tüketmelidir?

 

Sebze Ağırlıklı Bir Beslenme Alışkanlığı Geliştirin

Dünyanın en sağlıklı diyeti olarak bilinen Akdeniz diyeti, sağlıklı bir beslenme alışkanlığı geliştirebilmek adına önemlidir. Bu nedenle bu yaşlarda bol miktarda sağlıklı besin tüketilmelidir. Akdeniz diyeti, ağırlıklı olarak sebze ve meyve içeren diyettir. Beslenme ağırlıkla sebze ve meyve tüketimine ardından da sağlıklı kompleks karbonhidratlar ve balık tüketimine dayalıdır. En sık tüketilen et, balık eti sonra tavuk, en son da sığır etidir. Sığır eti tüketimi senede 3 kilodan daha az tüketilmektedir. Balık yılda ortalama 15 kilogram ile en çok tüketilen et tipi olmaktadır. Hindi ve tavuk eti de senede 10 kilo civarında tüketilir. Yani oldukça sağlıklı bir beslenme şeklidir denilebilir.

Hamur Tüketimini Haftada Bire İndirin

Hamur ve hamurdan üretilen gıdalar fazla sağlıklı olmasa da yine de birtakım sağlıklı etkileri olan hamurlu yiyecekler var. Örneğin, kepek ve tam buğday unundan üretilen yiyecekler son derece sağlıklıyken, beyaz hamurdan üretilen ve diğer işlenmiş hamur ürünleri pek sağlıklı değildir bu nedenle dikkat edilmesi gerekir.

Pişi, pankek gibi sağlıksız gıdaların çok az tüketilmesine dikkat edilmelidir. Bu gıdaların tüketimi aşırıya kaçarsa pek çok sağlık sorunu ortaya çıkabiliyor. Bebeklerinizin sağlıklı büyümesini ve yetişmesini istiyorsanız bunu mutlaka sağlamalı ve hamur tüketimlerini azaltmalısınız.

 

Bol Bol Çorba Yedirin

Bu yaştaki çocukların toplam beslenmelerinin yüzde 30’u çorba olmalıdır. Bu da neredeyse her öğün çorba yemelerinin gerektiği anlamına gelir. Çorba tüketimi bu yaşlardaki bebeklerde çok ciddi bir olaydır. Mutlaka dikkat edilmeli ve bol bol çorba yedirilmesine dikkat edilmelidir.

İlginizi Çekebilir: Sebzeli Krep

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

@2021 acikincayer.com

Bebek Yemekleri, Ek Gıda Tarifleri