Bebeklerde ve gelişim çağında olan çocuklarda son derece önemli iki farklı ihtiyaç söz konusudur. Bunlardan birincisi protein, ikincisi ise demirdir. Bebeklerin ilk altıncı aya kadar anne sütü ile beslenmeleri tüm bu ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamalarına yardımcı olmaktadır. Ancak altı aydan itibaren demir eksikliği eğilimleri genellikle artmaktadır. Bu risk ise bebeklerde et tüketimi ile ortadan kaldırılabilmektedir. Kırmızı etin gelişim açısından bir çok farklı faydası bulunmaktadır.
Kırmızı et tıpkı yetişkin insanlarda olduğu gibi bebeklerde de son dere önemli bir demir kaynağıdır. Özellikle gelişim çağında olan çocuklar yüksek miktarda protein ve demire ihtiyaç duymaktadır. Bu ihtiyaçlar et sayesinde en iyi seviyede karşılanabilmektedir. Bebek ve çocukların sebzelerden alabileceği demir ve protein oranları, etlerden alabilecekleri ile karşılaştırıldığı zaman arada ciddi bir fark söz konusu olmaktadır. Aynı zamanda kırmızı etin emilimi son derece kolaydır. Bu sayede ihtiyaç duyulan tüm besin maddeleri olabilecek en hızlı şekilde vücuda alınmaktadır.
Bebeklerde et tüketimi için en uygun zamanının 8 inci ay olduğunu bildirilmektedir. Ancak herhangi bir şekilde demir eksikliği gibi bir durum söz konusu ise ve katı gıdaya geçişte, sinirim sorunları ya da alerjik sıkıntılar yaşanmıyorsa et tüketimi 7 inci ayda da başlayabilir. Bu durum uygulanmadan önce ailenin mutlaka bir doktorun yardımına başvurması önerilmektedir. Genel olarak bebeklerde ilk et ile tanışmanın kıyma şekilde olması ve azar azar sebze püresine eklenerek verilmesi önerilmektedir. Bebekler ilk defa tanıştıklarında kırmızı etin kokusunu ya da tadını sevmeyebilmektedir. Bu durumda hemen pes edilmemelidir. Ancak bebeğin et yemesi için zorlanması da doğru bir seçenek olmayacaktır. Eğer bebek et tüketimi konusunda zorlanıyorsa ve yemek istemiyorsa, birkaç hafta et verilmemesi önerilmektedir. Birkaç hafta sonra et tekrar denenebilir. Genellikle bebeklerde 9 uncu aydan sonra istenilen sonuçların alındığı dile getirilmektedir. Özellikle 9 uncu aydan sonra yeni anneler bebeklerinin et ile tanışmasının her zaman başarılı bir şekilde sonuçlandığını ve afiyetle tükettiklerini dile getirmektedir.
İlginizi Çekebilir: Portakal Suyundan Bebek Maması
Ziyaretçi Yorumları
Benzer İçeriklerSitemizdeki benzer içerikleri inceleyin
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Yumurtasız Kahvaltı Tarifi İrem GÖK
@2021 acikincayer.com
Bebek Yemekleri, Ek Gıda Tarifleri