Bebek Yemekleri

Katı Gıda Tarifleri

Bebeklerde Diş Sağlığı

Ana Sayfa » Blog » Bebeklerde Diş Sağlığı

Bebeklerde diş sağlığı önemli mi? Bebeklerin besin ihtiyaçları ve giyim, oyuncak ihtiyaçları kontrol edildiği gibi diş bakımı ve kontrolü de çok önemlidir. Bebekler büyüdükçe ebeveynleri veya sevdikleri kişileri örnek alır. Örnek almaya başlayana kadar ebeveynler bebeklerin dişlerini temizlemelidir. Örnek alma çağına geldiği zaman yine iş ebeveynlere düşmektedir. Çocukların diş sağlını koruma alışkanlığı edinmelerini sağlamaktır görevleri onun için yapılması gereken ise oyun oynar gibi çocuk ile diş fırçalamasını yapmasını sağlamaktır.  Çocukluk dönemlerinde atılmaktadır ağzı diş sağlığının temelleri. Süt dişlenme dönemlerinde koruyucu yöntemler ile ve hekim muayenesi çok önemlidir; çünkü sürekli gelecek dişler için süt dişlerinin yerine rehber konumu almaktadır. Çocukluk döneminde yeni çıkmış sürekli dişlerin korunması gerekmektedir.

Diş Sağlıklarını Koruyun

Bebeklerde diş sağlığı ne kadar önemli? Gelecek yaşta sağlıklı bir birey olmak için bakım koruma oldukça önemlidir. Bebeğinizin ilk dişi çıkar çıkmaz temizlemeye başlamalısınız. Bunun için ise yumuşak bir fırça yardımı ile ya da gazlı bir bez yardımıyla gerçekleştirebilirsiniz temizleme işlemini. Emzirme sonrasında ise bebeğin dişlerini ve diş etlerini gazlı bezle veya diş fırçası ile temizlemeniz önemlidir. Eğer fırça sert geldi ise yada fırçanın sert olduğunu gözlemledi iseniz birkaç dakika ılık suda bekletebilirsiniz. Ebeveynlerin ve çocuğun bakımını üstlenmiş olan kişilerin ağız bakımları çocukların ağız sağlığını da etkilemektedir. Çürük yapıcı bakteriler ise doğumdan sonra ağız içerisine yerleşmektedir. Bu açıdan bulaşmayı engellemek ve en aza indirmek için çocuğun bakımını üstlenen kişilerinde kendi ağız bakımlarına özen göstermeleri gerekmektedir.

 

Asla çocukların yemeklerin tatmak veya sıcaklığını kontrol etmek amaçlı çocukların kaşıklarını ebeveynler ve bakıcılar kullanmamalı aynı zaman da ise yemekleri soğutmak için üflenmesi bulaşmaya neden olabilir. Özellikle birinci süt azı dişlerinin çıkması ise 18. Aydan itibaren özellikle buna dikkat etmek gerekmektedir. Aynı zamanda ise çocukların dişlerin oluşabilecek beyaz, kahverengi ve siyah lekelerin kontrol edilmesi gerekir.

 

Süt Dişlerinde Oluşan Çürükler Tedavi Edilebilir Mi?

Tedavi edilmemiş süt dişleri çürükleri kötü koku, ağrı, çiğneme zorluğu, beslenme bozukluğu, ve çirkin bir görüntüye yol açmaktadır. Bu dönemde tedavi edilmeyen diş bozuklukları ileriki yaşlarda diş çarpıklığına çene gelişiminde bozukluğa ve genel sağlık problemlerine(kalp rahatsızlığında, romatizmaya) sebep olmaktadır. O yüzden süt dişleri nasıl olsa yerine yenisi gelecek yanılgısına düşmeden tedavi edilmelidir.

İlginizi Çekebilir: Kabız Bebek Maması 

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

@2021 acikincayer.com

Bebek Yemekleri, Ek Gıda Tarifleri