Bebeklerde çorba tüketimi ne kadar önemli? Bebekler doğduğu ilk andan itibaren sağlıklı bir şekilde ve gelişmesi için anne sütüne ihtiyaç duymaktadırlar. Bebeğin anne sütüne takviye olarak ise katı gıdalara geçiş yapması da büyük önem içermektedir. Katı gıdalara geçiş yapacak bir bebeğin bu adımı ise hayatının ilk değişimi ifade eder. Katı gıdaya geçiş sürecinde ilk tüketilen yiyecekler arasında bazı meyveler, yoğurt ve çorbalar gelmektedir. Bebeğin gelişimi takibe alarak anne sütüne takviye olarak verilebilecek katı gıdanın çeşidine ve miktarına karar vermek en doğru yöntem olarak bilinmektedir.
Anne sütünde yeteri derece de faydalanamayan bebek düzenli olarak kilo alamaz ve boy gelişimi de yeterli olmaz. Bu gibi durumlarda ise 4. Ayı tamamlamış bebeğe yoğurt takviyesi yapılmaktadır. Eğer bebeğinizin kilo alımı normal bir şekilde ilerleme gösteriyor 8.ay kadar ağırlıklı olarak anne sütü verilmedir yalnızca 1 öğün katı verilmesi tercih edilmelidir. Bu nedenle bebeğinizin anne sütünü uzun süre almasını sağlamış olursunuz. Çorba hem besleyici ve hem de tok tutma özelliğine sahiptir; bebeğinizin beslenmesinden sonra 2 saat huzurlu olmasını, keyifli bir biçimde oyun oynamasını ve en önemlisi bebeğinizin deliksiz bir biçimde uyuması için oldukça etkili bir gıda türüdür.
Bebeklerde çorba tüketimi ne kadar önemlidir? Yoğurttan sonraki ilk ek gıda deneme beslenme türüne ise 1 kaşık sebze çorbası ile işe başlamalısınız ancak bu miktar aşılmamalıdır. Bebeğinizin yeni tatmış olduğu bu lezzet için ona alışması için zaman vermeniz gerekmektedir. Sebze çorbasını ilk kez vereceğiniz zaman hazırlarken ilk çorbası sıvı kıvamında olmalı zamanla daha sonra koyulaştırabilirsiniz. Mercimeğin gaz yapma özelliği olduğu için ve bebeğinizi rahatsız edeceği için uzun süre tercih edilmemelidir.
Tarhana çorbası ise bebekler için güzel bir besindir. Ancak baharatlı olmamasına dikkat edilmelidir. İlk kez verilecek çorba gündüz denenmeli ve bebeğinizi gözlemleyerek doğru davranmak adına doğru bir davranış olacaktır. Ancak 6 aydan itibaren bebeğinizin çorba içme dönemi başlar. Unutulmaması gereken bir husus ise her bebeğin tüketim miktarı farklıdır. Bu sebepten bebeğinizi asla zorlamamanız gerekmektedir. Bebekleri doymadı düşüncesi ile bebekleri yemek için zorlamak hem midelerini bozamaya neden olur ve istifra ederler hem de yemekten tiksinebilirler; bebeklere kararınca yemek vermek ve istemiyorlar ise zorlamamak gerekir.
İlginizi Çekebilir: Muzlu Kurabiye Tarifi
Ziyaretçi Yorumları
Benzer İçeriklerSitemizdeki benzer içerikleri inceleyin
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Yumurtasız Kahvaltı Tarifi İrem GÖK
@2021 acikincayer.com
Bebek Yemekleri, Ek Gıda Tarifleri