Bebekler ne kadar enerji almalıdır? Bebeklerde enerji ve kalori dengesi çok önemli bir konudur. Her bebek yaşına ve cinsiyetine göre hatta hareket durumlarına göre farklı enerji ihtiyaçlarına sahiptir. Bu nedenle günlük kalori ihtiyacı da buna göre şekillenecektir. Bebekler genelde yaş ve ağırlıklarına göre farklı miktarda enerji tüketmeleri gerekir.
Bebeklerin büyük bir çoğunluğu 2 ila 3 kilogram ağırlıkla dünyaya gelir. Bu evrede bebekler günde sadece 40-60 kaloriye ihtiyaç duyarlar. Bu da bir tabak çorba yiyerek bütün bir günün enerjisini tüketebilecekleri anlamına gelir.
Bebekler ne kadar enerji almalıdır diye soran ziyaretçilerimiz için, bu evredeki bebekler en az 5 kilogram ağırlığa ulaşmış olurlar. Bebeklere göre 5 ile 8 kilogram arası ağırlıkları olabilir. Bu dönemde bebeklerin günlük kalori ihtiyacı 150 ile 220 arasıdır.
5 ila 7 aylık bebekler ortalama 6 ila 9 kilogram ağırlığa sahiptirler. Bu dönemde bebeklerin günlük kalori ihtiyacı 200 ila 300 kalori civarında olmaktadır. Bebeğinizin kilo almasını istiyorsanız en az 400 kalori yedirmeye çalışmalısınız.
Bu yaş evresinde bebekler artık 8 kilogram ağırlığı geçerler ve 8 ila 14 kilogram ağırlık grubuna sahip olabilirler. Bu dönemde bebekler kilo almaya devam etmeleri gerekeceğinden günde en az 400 kalori almalıdırlar. Eğer bebeğiniz 14 kilogramsa ona da 400-500 kalori yedirmeye devam edin.
Bu yaş döneminde bebekler en az 9-10 kilogram en çok 15 kilogram ağırlığa sahip olmalıdır. Günlük kalori tüketimi en az 400, en çok 600 kalori olmalıdır. Bu dönemde bebekleriniz yavaş yavaş ayda ortalama 0,5 ile1 kilo civarında kilo alacak ve hızla kilo almaya devam edecektir.
Bebekler bu evrede artık 12-13 kiloyu geride bırakırlar ve kilo aralıkları 12 ila 17 arasında gidip gelir. Bu evrede bebeklerin günde en az 500 kalori en çok 750 kalori almaları gerekir. Zaten özellikle bu evrede bebekler iştahlanmaya başlar.
Bu dönemdeki bebekler en az 15 kilo ağırlığa sahiptirler. Günde en az 500 kalori, en çok 700-900 kalori almaya devam etmelidirler.
İlginizi Çekebilir: Bebeklerde Et Tüketimi Yararları ve Zararları
Ziyaretçi Yorumları
Benzer İçeriklerSitemizdeki benzer içerikleri inceleyin
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Yumurtasız Kahvaltı Tarifi İrem GÖK
@2021 acikincayer.com
Bebek Yemekleri, Ek Gıda Tarifleri